Våra insamlingsaktiviteter

Dina bidrag hjälper oss att hjälpa! Tack för ditt stöd.

Årligen gör vi ett antal aktiviteter för att samla in pengar till vår hjälpverksamhet. Det är ofta åtekommaned aktiviteter från år till år men ibland kan det vara en enstaka företeelse för ett speciellt tillfälle.

Nedan kan du läsa lite om våra olika insamlingsaktiviteter.


Valborgsfirande

Valborgsmässofirandet med Majbrasa vid “Furudungen” utmed Nissan varje vår har varit en uppskattad tradition i många år nu och är en av våra två största aktiviteter på året. Fint samarbete med scoutkåren, uppskattade lotterier, brasan och vårt stora fyrverkeri liksom goda vårtalare och sångkör har gjort att tittarsiffran stadigt växer med åren. Varje Valborg delar vi också ut vårt ungdomsledarstipendie. Stipendiet delas ut till någon ledare i klubb eller förening som gör betydande insatser för våra ungdomar på orten. Ni kan vara med och påverka vem som skall få detta stipendie genom att nominera kandidater.

Till varje Valborg delar vi numera också ut ett gratis programblad till alla hushåll i Oskarström med omnejd. Stort tack till alla företag som ställer upp och annonserar i detta programblad och därmed stöttar vår hjälpverksamhet.      


Julmarknad

LIONS julmarknaden i Oskarström är en institution, lika gammal som klubben själv. Utseende plats och form har varierat lite genom åren. Numera har vi återgått till en traditionell julmarknad med knallar och våra egna lotteristånd och givetvis ett tomtebesök för barnen. Platsen är Mossetorget i centrala Oskarström och tiden är alltid andra söndagen i advent. Här kan du prova lyckan på några av våra aktiviteter. Fiskdamm för de minsta, Peka rätt, chokladhjul lax eller skinklotteri och givetvis våra uppskattade varuhinkslotterier. Även lokala knallar ställer upp med stånd där man säljer allt från pynt och hantverk till bakverk. Ortens skolklasser brukar också närvara med försäljning för att samla pengar till sin klasskassa inför skolresor och dylikt. Showgruppen ”Tonåringarna” anordnar dans kring granen och har man tur kan även självaste tomten komma och besöka barnen.


Lotterier

Våra olika lotterier är uppskattade. Vid större aktiviteter har vi ”Spannlotterier” där man kan vinna en hink med diverse livsmedel och förnödenheter. Lite då och då hittar ni oss vid Hemköp eller ICA där vi har ”Kaffelotterier” där vinsterna är ett paket kaffe.


Tipspromenader

Våra tipspromenader uppfyller många syften. Du som går den kommer ut i friska luften och får lite motion. Dessutom kan du vinna fina priser om du är duktig på frågorna. Dels får vi in pengar till vår hjälpverksamhet. Tipspromenaderna har varit extra populära nu i Coronatider.


Konsert

En relativ ny företeelse för oss i LIONS CLUB Oskarström är att vi arrangerar konsert för att samla in pengar till vår hjälpverksamhet. Till vår hjälp har vi kyrkan i Oskarström som upplåter lokaler för ändamålet och artister som ställer upp gratis eller till starkt reducerat gage.